Skip to main content
Medewerker bij Deltavorm: Tom

Tom

“Ik zie genoeg uitdagingen”

“Als industrieel productontwerper weet je van alles een beetje. Het leukste aan mijn werk vind ik om mijn creativiteit om te zetten naar een product. En creativiteit kan voor mij overal inzitten. Niet alleen bij het ontwerpen van 3D-vormen, maar ook bij een logische   productieflow, het ontwikkelen van nieuwe technieken of maken van grafisch materiaal om onze producten te promoten.

Na mijn studie ben ik zo’n zeven jaar grafisch ontwerper geweest. Toen deed ik er al veel omheen. Ik werkte vanuit een collectief en deed naast grafisch werk vrijwel alles waar behoefte aan was; de fotografie, film, stylist, model en webdesigner. Dat is wel handig voor het aannemen van hele projecten. Toentertijd heb ik bij verschillende start-ups gewerkt: van het ontwerpen van huisstijlen tot het opbouwen van een online t-shirt ontwerp community. Daar heb ik veel van geleerd. 

Multitalent 

Via-via ben ik bij Deltavorm terecht gekomen en inmiddels werk ik hier vier jaar. Ik ben snoepontwerper en gelijk kreeg ik er veel andere dingen gelijk bij. Ik ben analytisch, het onderzoeken vind ik ook leuk. En nieuwe dingen leren vind ik ook interessant. Nils bood daarvoor de mogelijkheden en ik heb zelf ook dingen opgepakt. Daarbij moet ik er wel voor zorgen dat ik niet te veel dingen oppak of aanneem, want een stapel aan lopende klussen die maar niet afkomen geeft een flinke druk. Ook vind ik het leuk om dingen te creatief op te lossen, te optimaliseren en dan ook compleet door te kunnen geven. En als je dan positieve terugkoppeling krijgt van collega’s is dat goed om te horen. Wat ook leuk is: buiten werktijd mag je bij Deltavorm zelf hobbyen. Dan kun je gebruikmaken van alle dingen die hier staan. 

In mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik op het moment minder met ontwerp bezig dan ik zou willen. We hebben nu veel administratief werk naast ons ontwerpwerk. Dat loopt elkaar nog wel eens in de weg. Ik hoop dat ons nieuwe ERP-systeem straks minder administratieve lasten op gaat leveren en dat ontwerpen straks weer meer dan de helft van m’n tijd wordt. Want als ik m’n ontwerpwerk doe met alles wat daar direct omheen hoort, dan voel ik me als een spin in z’n web. Bijna als een soort zzp’er, maar dan met een hecht team die het werk snel, effectief en compleet aflevert.

Schakel tussen veel afdelingen

De laatste tijd zijn er veel veranderingen geweest. Onze werkruimte is groter geworden, daardoor is er meer dynamiek gekomen. In het begin werk je als ontwerper alleen aan een klein deel, later ben je nog steeds aanspreekpunt van het proces. We vormen de schakel tussen veel afdelingen. We komen vaak als eerste in contact met de klant via de mail. Iedere klant komt uit een ander deel van de wereld, waar communicatie en omgangsvormen anders kunnen zijn. Je moet de mail goed kunnen begrijpen door de vraag achter de vraag te achterhalen. Dat maakt het soms wel moeilijk. Om dan bij het ontwerpen de spijker op de kop te slaan, is dan wel leuk. Bij andere klanten moet je blijven bijstellen, maar dat is niet erg zolang de klant uiteindelijk tevreden is.

Trots? Jazeker, dat ben ik vooral op ons team. Ik ben erop gericht om dingen samen te doen en te helpen waar ik kan. Als je samenwerkt en je komt positief uit de meer uitdagende projecten, dan doe je het goed. En dan merk je ook dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is. Want we weten zoveel, maar het staat nu nog niet in een effectieve workflow. Ik kan gelukkig wel terugvallen op m’n ervaring. 

Ik zie me bij Deltavorm nog wel even zitten, ik zie uitdagingen en groeimogelijkheden genoeg. Tegelijkertijd is dat ook mijn valkuil: ik zie dat ik ook dingen weer los moet laten. Alles in de gaten houden gaat niet meer, omdat er gewoonweg te veel opdrachten lopen. Naast zelf dingen leren, vind ik het ook leuk om anderen dingen te leren om daarna dingen te kunnen overdragen met vertrouwen. Maar dat controleren of alles goed gaat, daar blijf ik aan vasthouden omdat je je verantwoordelijk voelt. En niet altijd wordt alles afgecheckt. Er zijn bij hier nog genoeg processen waarbij er efficiënter gewerkt kan worden. In toekomst moet dat meer een steady flow zijn.”

{snippet werken-bij}

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

Design Moulds and Layout