Deltavorm Thomas

Thomas

“Generative design was voor mij en voor Deltavorm nieuw"

“Mijn stage bij Deltavorm was mijn tweede stage voor de opleiding Engineering aan de HZ. Bij mijn vorige stage heb ik meegewerkt en daarnaast tools ontworpen voor een productielijn. Het is fijn om twee verschillende stages bij verschillende bedrijven te hebben gelopen, in dit geval een groot en een kleiner bedrijf. Nu ik afgestudeerd ben, ga ik aan de slag als junior design engineer.” 

“Voor mijn tweede stageplek was ik breed aan het kijken. Daarvoor heb ik veel verschillende bedrijven gecontracteerd, maar niet iedereen reageerde of gaf snel een reactie. Via Emma kwam ik Deltavorm in Scharendijke op het spoor. Zij had daar stagegelopen en gaf een goede referentie. Daarop heb ik ze gebeld en ik mocht langskomen. Ze vertelden wat ze hadden liggen aan mogelijke opdrachten. 

Waar ze mee kwamen was heel leuk en interessant. Ik moest onderzoek doen en experimenteren naar een nieuwe ontwerpmethode, genaamd Generative Design. Met hulp van een computer kun je hiermee een ontwerp laten genereren. Mijn opdracht was om te bekijken of ze deze software konden gebruiken. Wat uiteindelijk mijn advies was? Dat ze het niet direct konden toepassen, ook omdat de software in de opstartfase zit, maar wel als onderzoekstool kunnen gebruiken om optimale structuren te krijgen. 

Vrijheid, zelfstandigheid en goede ondersteuning

Tijdens mijn stage was de ondersteuning vanuit het bedrijf heel goed. Bij Tjomme kon ik terecht voor mijn vragen over engineering en voor de meer algemene zaken bij Nils. Eigenlijk kon ik altijd bij iemand terecht met mijn vragen. Ze vonden het leuk om te helpen, zeker Tjomme zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Tijdens mijn stage kreeg ik veel vrijheid en zelfstandigheid. Natuurlijk hadden sommige zaken ook beter gekund, zo had ik wat sneller concreter te werk willen gaan vanwege m’n onderzoeksopzet. In het begin heb ik veel op moeten zoeken en moest ik veel onderzoek doen. 

Het onderwerp generative design was lang onduidelijk voor mij, ook omdat verschillende bronnen iets anders zeiden. Daardoor kostte het mij een paar weken om mij goed in te lezen. Maar thuiswerken is mogelijk en dat was weer handig om op een rustige plek mij erin te verdiepen. Het onderwerp was voor Deltavorm ook supernieuw, zij konden mij daarbij ook niet helpen. Uiteindelijk heb ik een definitie opgesteld, die is voor Deltavorm ook handig om te gebruiken. 

“Uiteindelijk heb ik een definitie opgesteld, die is voor Deltavorm handig om te gebruiken.”

De sfeer bij Deltavorm is erg leuk, het is een leuk team. Toen ik mijn presentatie ging oefenen op kantoor, kwamen verschillende collega’s kijken en stelden ze vragen. Ze waren enthousiast. Mijn advies voor toekomstige stagiaires? Dat is dat je vooral vragen moet durven stellen, dat je je mond moet opentrekken. Want als je iets vraagt, dan denk je vooraf dat ze het druk hebben. Dat is ook zo, maar ze maken altijd tijd voor je. Daarmee krijg je samen mooie resultaten.”

(Inmiddels heeft Thomas zijn stage succesvol afgerond).

Werken bij Deltavorm

Lijkt het je leuk om bij Deltavorm te komen werken?

Bekijk dan onze vacatures

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

Design Moulds and Layout, Aluminum Manufacturing

© Deltavorm - De Lelie 20, 4322 NP Scharendijke, The Netherlands | Tel +31 111 420 795