Martin

“Ik hou van skillsets”

“Ik ontwerp nu bijna twee jaar snoep bij Deltavorm, waarbij ik de afgelopen tijd veel focus op renderen heb gelegd. Mijn collega heeft dat project opgestart en ik had al enige ervaring mee. Het uitgangspunt is dat het visualisatieproces voor de klant sneller moet. 

Niet lang wachten op een productfotograaf, maar bijna direct het resultaat. Daarvoor willen we digitale visualisaties van snoep laten zien en aan klanten kunnen leveren. 

Over renderen

Renderen is het visualiseren van 3D-modellen die door ingestelde parameters worden gesimuleerd - op een zodanige manier dat het uiteindelijk een beeld oplevert. Dit beeld kan gebruikt worden voor onder andere verpakkingen en presentaties van producten. Deltavorm kan dit van hyperrealistisch tot gestileerd aanleveren.

Voor het renderen probeer ik dingen aan te vullen en te verbeteren, ook door andere pakketten te bekijken en te gebruiken. Hiervoor heb ik veel werk gedaan met illustraties voor animatie en games. En tijdens mijn stage voor het grafisch lyceum in Rotterdam heb ik stage bij een Visual Effects Studio gelopen. Daar heb ik ook veel kennis opgedaan met 3D workflow. 

Het ontwerpen zie ik grotendeels als werk. Ik vind het ook fijn om te werken. En er is ook veel overlap: het renderen doe ik bijvoorbeeld ook thuis. We overleggen heel veel. De andere ontwerpers zien andere dingen en hebben vaak ook meer ervaring, zo vullen we elkaar aan. Maar ik blijf mezelf pushen op zoeken naar verbeteringen, dat was vroeger ook al zo. Nu zit m’n hoofd bijvoorbeeld vol met de vraag hoe ik op een nog simpelere manier suiker op een snoepje kan afbeelden. 

Ergens hard induiken

Tijdens mijn studie op de Kunstacademie heb ik voor illustrator gestudeerd. Daar was helaas het concept belangrijker dan het uiteindelijke beeld. Ik ben daar vaak tegenin gegaan in mijn werk. Hoe? Door mij bijvoorbeeld te verdiepen in dode technieken graveren in koper en zink. Ook ben ik tijdens mijn studie Grafiek werkplaatsmeester geweest. Leuk om te weten: een andere ontwerper van Deltavorm heeft een minor Grafiek bij mij gevolgd. 

Ik hou van skillsets: om veel te kunnen en het goed te doen. Ik ben iemand die gedetailleerd werkt. Het voordeel dat ik nu heb in mijn werk is dat er een bepaalde focus is gebleven. En als ik soms moeite heb om te focussen, dan zet ik mijn koptelefoon op met mijn muziek om er vervolgens ‘hard’ in te duiken. 

Elkaar helpen

Eigenlijk werken we constant aan puzzels en oplossingen. Om puzzels goed op te lossen moet de samenwerking binnen Deltavorm zeer goed zijn. En die is superfijn! Zeker binnen het designteam: we helpen elkaar en geven elkaar uitleg. Ik moet nog veel leren en ik ben blij dat mijn collega’s de tijd nemen om alles goed uit te leggen. En ik probeer ze weer zoveel mogelijk te helpen met mijn kennis. 

Ik heb wel prikkels nodig. Dat kan in het ontwerpen zitten, maar ook met het renderen. Zo was er eens een klant die een ballerina als snoepvorm wilde. Dat was heel gedetailleerd en ik merkte dat het enthousiasme wat minder was bij de andere ontwerpers. Maar ik zag er wel een uitdaging in en dan vind ik het heel leuk om die aan te gaan. 

Werken bij Deltavorm

Lijkt het je leuk om bij Deltavorm te komen werken?

Bekijk dan onze vacatures

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

Design Moulds and Layout

© Deltavorm - De Lelie 20, 4322 NP Scharendijke, The Netherlands | Tel +31 111 420 795