Martijn

Martijn

“Proactief zijn en veel ondersteuning krijgen”

“Ik studeer engineering aan de HZ en loop momenteel mijn eerste stage bij Deltavorm. Dit is mijn oriëntatiestage, volgend jaar wil ik afstuderen. Na mijn studie wil ik aan de technische kant blijven. Op de middelbare was ik al aan het onderzoeken en aan het ontwerpen. Dat laatste vond ik het leukste, dus heb ik daar een bijpassende opleiding en stageplek voor gezocht.

Hoe ik hier terecht ben gekomen? Ik was op zoek naar een stage voor mijn derde leerjaar, het liefst in Zeeland. Tijdens mijn online zoektocht kwam ik Deltavorm tegen, waarna ik Nils Dogger via LinkedIn een connectieverzoek stuurde. Daarna wilde ik hem bellen, maar toen ontdekte ik dat hij mij al een bericht had gestuurd. Nu loop ik zes maanden stage bij Deltavorm. Ik zocht een stage waar ik met CAD-programma’s kon gaan werken. 

Tijdens m’n stageperiode ben ik zelf op zoek gegaan naar een opdracht, zo kwamen we op het idee om een checklist te maken voor het ontwerp dat eerst naar de freesmachines en vervolgens naar de klant wordt gestuurd. Dat gebeurde nog met de hand en dat was foutgevoelig.  De vraag was om dat proces te vergemakkelijken en uiteindelijk te automatiseren. Dat bleek lastiger dan verwacht. Robbert nam dit over en sindsdien hebben we een Excel bestand dat informatie automatisch op de goede plek zet. Nu, met onze nieuwe ERP-software, zou dat nog beter moeten gaan. 

Vrijheid om zaken op te pakken

Bij mijn stage kwam het CAD-ontwerpen aan bod. Ik kon al goed met het CAD-programma Solidworks werken, maar ik deed in de eerste weken vooral werkzaamheden bij de productie. Ik heb toen met collega Robbert en Nils gesproken: ik mocht ramen gaan tekenen. Na een tijdje stoeien kreeg ik het onder de knie en tot dusver gaat het goed. Nils is mijn begeleider, hij vindt dat ik zelf initiatief moet nemen. Daarbij heb ik de vrijheid om dingen op te pakken, waarbij mijn collega’s mij helpen. Soms hebben we natuurlijk wel de seizoenspieken, dan merk ik wel dat er extra druk op het team komt. 

Ontwerpen met CAD vond ik op school al heel leuk om te doen. Er is ook veel vraag naar CAD-ontwerpers. Wat het zo interessant maakt is dat je veel verschillende levels hebt. Het lijkt simpel, maar dat is het niet. Ik vind het leuk om met computers te werken, ik zie het als een spelletje. Een spelletje dat je foutloos in elkaar moet zetten. Thuis doe ik dat ook: in m’n vrije tijd game ik en speel ik drum. Ja, inmiddels drum ik op een computerprogramma. 

Op een goede manier gepusht

Bij Deltavorm heb ik het naar m’n zin. Er is een relaxte sfeer. Het is een klein, leuk bedrijf. Je wordt op een goede manier gepusht. Fouten maken mag, maar het is natuurlijk wel noodzaak dat je deze herstelt. Het is een mooie stageplek, ook door de zaken die je aangeboden worden. Veel is mogelijk, zolang je maar binnen de lijnen blijft. Ik hoef daarbij geen verantwoording af te leggen. Het enige is dat er soms discussies zijn die misschien op een andere manier opgelost kunnen worden. Ik snap dat randzaken goed moeten zijn, maar dat kost tijd en dat legt soms druk op de creativiteit. 

Een tweede stage zou ik willen lopen bij een bedrijf met een breder en misschien iets groter spectrum. Ik wil daarbij meer functies in Solidworks gaan ontdekken. Voor deze studie heb ik automotive engineering gedaan, dat was heel gaaf. Maar het was in Rotterdam en dat betekende vier uur reizen per dag. Ik was toen net 17 en miste nog de discipline. Ik heb die studie dan ook niet volgehouden. Daarop heb ik een half jaar een cursus wiskunde gedaan, dat was namelijk één van de struikelpunten. 

Een tip voor een mogelijke stageloper bij Deltavorm? Wees proactief, dat voegt heel veel toe. Je leert nieuwe dingen, waarbij je wordt ondersteund. Als je laat zien dat je proactief bent, dan word je ook begeleid. Dat kan ook omdat het een redelijk bedrijf is qua personeelsaantal. Je kunt hier dan van alle voorzieningen en apparatuur gebruik maken.”

(Inmiddels heeft Martijn zijn stage succesvol afgerond).

Werken bij Deltavorm

Lijkt het je leuk om bij Deltavorm te komen werken?

Bekijk dan onze vacatures

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

 

Aluminum Manufacturing

© Deltavorm - De Lelie 20, 4322 NP Scharendijke, The Netherlands | Tel +31 111 420 795