Skip to main content

Kevin

“Er liggen bij Deltavorm volop kansen”

“Ik ben eigenlijk interieurspuiter van beroep, had helemaal geen ervaring met CNC-machines. Toen ik zo’n twee jaar geleden bij Deltavorm binnenwandelde, mocht ik laten zien wat ik kon. Ik heb toen eerst twee weken in mijn eigen tijd met het CAD-programma Solidworks geoefend. Inmiddels heb ik al zo’n vijftien ramen ontworpen, daar ben ik best trots op.”

“In de eerste periode lieten ze mij overal meedraaien, daarna ben ik mij meer gaan specialiseren in Solidworks. Na drie maanden mocht ik ‘schakelen’ van beneden naar boven: van de productie naar het programmeren. Werken met computers blijf ik interessant vinden. Toen ik vijftien was haalde ik al een PC uit elkaar en zette hem daarna weer in elkaar. Computeren is leuk tot op zekere hoogte, want ik game ‘maar’ zo’n twee avonden in de week.

Samen één product maken

Nu ontwerp ik bij Deltavorm ramen, nadat ik ze eerst geprogrammeerd heb. Ik deed eerst de snoepvormen. Wat het verschil tussen die twee is?  Bij de vormen is alles redelijk uitgekauwd, maar bij een raam moet je vooraf nog meer nadenken. Daarnaast doe ik er ook veel omheen. Ik vind dat je bij ons ook alles moet kunnen doen. Je maakt namelijk één product met z’n allen, moet dus ook problemen samen oplossen. Dat heeft mij altijd al aangesproken. 

Bij Deltavorm word je vrijgelaten in je ding. Wat beter kan? Dat is de communicatie, nog beter weten wat een ander doet. En weten wat hij of zij nodig heeft om zijn werk goed te doen. Bijvoorbeeld door te weten wat je met elkaar kunt maken en welke materialen en frezen je daarvoor hebt. In de twee jaar dat ik hier nu werk zijn er veel meer collega’s bijgekomen, een verdubbeling zelfs. Maar de meesten zijn nog steeds allround en de cultuur is nog steeds hetzelfde. Humor is belangrijk voor ons, dat zit in onze aard denk ik. 

We hebben geen leiding, we zijn een eenheid

Ik zie mezelf hier nog lang werken, ik zit hier op mijn plek. Ik krijg hier de ruimte om mijzelf te verbeteren. We hebben geen leiding, we zijn een eenheid. Zelfstandigheid en zelf nadenken zijn hier dan ook een must. En je moet natuurlijk ook kunnen luisteren, waarbij je kritisch moet zijn. Je moet zelf nadenken, geen dingen automatisch aannemen. Het eerste half jaar vond ik heel lastig, omdat het voor mij heel spannend was of het allemaal ging lukken. Maar op een gegeven moment kon ik het werk aan en dat gaf mij rust. Mijn collega’s geven mij vertrouwen en er mogen fouten gemaakt worden. De waarheid wordt hier altijd gezegd, zonder eromheen te draaien. Maar het is altijd opbouwend. 

Dat ik nu, na twee jaar, ramen kan ontwerpen daar ben ik het meest trots op. Ik had nooit verwacht dat ik dat zou kunnen. Inmiddels heb ik er vijftien gedaan, ze zijn allemaal in één keer door de klant goedgekeurd. Er liggen hier volop kansen, daarvoor moet je wel de juiste instelling hebben. Het gaat er niet om wat je kan, maar wat je doet. Die motivatie moet er zijn.” 

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

 

Aluminum Manufacturing