Skip to main content

Firas

"Ik hou ervan om te leren"

“Voordat ik uit Syrië vluchtte, werkte ik voor olie- en gasbedrijven. Daar deed ik de controles bij pijpleidingen, zowel visueel als met scanapparatuur. Daarvoor had ik een HBO-studie ICT afgerond. Inmiddels woon ik vanaf 2016 in Nederland.

Firas extra foto

In Syrië, aan het werk als inspecteur van olie- en gasleidingen. 

Hier heb ik verschillende baantjes gehad, maar dat was eigenlijk altijd onder mijn niveau. In 2019 stuurde ik een brief naar Deltavorm, ik werd uitgenodigd om eens langs te komen. Ik wilde designer worden, maar had geen ervaring. We hebben toen wel een gesprek gehad, maar ik had geen ervaring met design en er was toen ook geen werk. Toch hebben ze bij Deltavorm m’n cv achtergehouden. 

Kort daarna belde Nils dat hij werk voor mij had. Ik doe nu veel werkzaamheden samen met Fred en daarnaast heb ik veel contact met klanten via de e-mail. Ook zorg ik voor het verzenden van producten. Daarnaast houd ik mij bezig met ons nieuwe ERP-systeem Spheeres en converteer ik bestanden voor ons laserprogramma. Binnenkort hebben we een interne verhuizing, daarvoor heb ik de tekeningen en zelfs een maquette gemaakt. 

Ik hou ervan om dingen te leren. Nu kan ik kan al gaas designen, maar ik wil straks ook ramen kunnen ontwerpen met Solidworks. Niet alleen het werk bij Deltavorm is leuk, ik heb hier ook aardige collega’s. Het voelt alsof er geen baas is, er is een leuke sfeer waarbij ik veel vrijheid heb. Daar kan ik goed mee omgaan. Een verbeterpunt? Dat is wanneer niet alle onderdelen binnen zijn of worden aangeleverd. Daardoor moet ons werk sneller worden gedaan en ik wil daarbij de kwaliteit blijven bewaken. Dat geeft wel eens stress, dat zou voorkomen kunnen worden door meer onderling te communiceren. 

 Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling van werkzaamheden. Ik zit niet de hele dag achter mijn computer, maar doe ook fysiek werk. Ik hou van werken, hou meer van de drukte dan van rust.”

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

Plaster production