Emma

“Je hebt hier zelf de vrijheid om te bepalen wat je gaat doen”

“Ik zit momenteel in mijn derde leerjaar van Engineering aan de HZ. Dit semester ben ik bezig met mijn oriënterende stage bij Deltavorm. Na veel bedrijven te hebben benaderd werd ik helaas overal afgewezen. Sommige namen geen stagiaires meer aan (vanwege Covid-19), hadden al stagiaires of ik moest me eerst nog wat meer ontwikkelen. Uiteindelijk kon ik via school mijn minor Biobased building verlengen als stage. Daar had ik alleen geen zin in. Ik wilde graag nieuwe dingen leren - en nog belangrijker - meemaken hoe het is om als engineer in een bedrijf te werken.”
 
“Daarom ging ik verder zoeken op LinkedIn en kwam ik via Martijn bij Deltavorm terecht. Het ontwerpen met de haptic device leek mij sowieso al supergaaf en daarnaast wilde ik ook graag mijn CAD-teken skills verbeteren. Ik heb meteen gebeld en tot mijn grote verbazing zochten ze nog een stagiair. Ik had het niet verwacht omdat ik Deltavorm pas laat tegenkwam en dacht dat een stageplek bij een snoep-ontwerpbedrijf allang vergeven zou zijn. 
 
Snel schakelen
Al snel merkte ik dat er snel geschakeld wordt bij Deltavorm. Nadat ik gebeld had, kon ik dezelfde week al op gesprek komen. Ik kreeg meteen een rondleiding en van beide kanten waren we enthousiast. Ik kon meteen de maandag erna beginnen. In het begin was ik vooral bezig met onderzoek doen. Dat vond ik prima, maar het werd op den duur erg eentonig voor mij. Nadat ik dat had aangegeven bij Tjomme kon ik tien minuten later met Kevin meekijken bij Solidworks. Sindsdien heb ik veel meegelopen met het engineering-team. In eerste instantie was ik meer geïnteresseerd in het ontwerpen van de vormpjes, maar nu ik een aantal weken heb meegelopen met engineering vind ik dat leuker dan gedacht. 
 
Ik vind Deltavorm een ideaal bedrijf voor een oriënterende stage. Als stagiaire kan je bij elke afdeling meelopen en zo leer je het proces goed kennen. Ik heb mijn eigen vormpje mogen ontwerpen, gemaakt in gips en aluminium en daarnaast heb ik er ook nog een mooi raam voor ontworpen. 
 
Initiatief tonen en proactief zijn
Ik heb het hier zeker naar mijn zin. De sfeer is relaxed. Zo nu en dan zijn er de nodige onenigheden, maar dat hoort erbij.  Je hebt hier de vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen. Als je even genoeg hebt van het werk waar je mee bezig bent dan kan je gemakkelijk even ergens anders helpen. In de productie bijvoorbeeld, als je de deadline maar haalt. Je kan ook zelf met een stageopdracht komen. 
 
Ik heb geleerd dat als je initiatief toont en proactief bent, dat je dan het verst komt en het meeste leert. De begeleiding is goed en je wordt al vroeg losgelaten. Hier moest ik op het begin nog best aan wennen. Dit is de eerste keer dat ik stage loop, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Daarom had ik nog een beetje een afwachtende houding. Toen werd er tegen mij gezegd dat ik proactiever moest zijn en echt de tijd van mensen op moest eisen omdat ik degene ben die iets wil leren. 
 
Na deze stage zal ik een richting binnen mijn opleiding moeten kiezen. Ik weet al dat ik voor product design ga. Ik wil namelijk later graag producten voor consumenten ontwerpen. Ook dat is nog een breed begrip en daarom zou ik voor mijn volgende stage graag willen afstuderen bij bijvoorbeeld een ontwerpbureau, zodat ik een nog beter gevoel kan krijgen hoe het is om een product engineer te zijn. Tot die tijd is Deltavorm de ideale stap om mijzelf te ontwikkelen als engineer en te proeven van het bedrijfsleven.”

(Inmiddels heeft Emma haar stage succesvol afgerond).

Werken bij Deltavorm

Lijkt het je leuk om bij Deltavorm te komen werken?

Bekijk dan onze vacatures

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

Design Moulds and Layout, Aluminum Manufacturing

© Deltavorm - De Lelie 20, 4322 NP Scharendijke, The Netherlands | Tel +31 111 420 795