Emiel

“Je kunt hier zelfstandig werken”

Bij Deltavorm houd ik mij bezig met het programmeren en frezen van vormen en frames. De laatste tijd ben ik veel bezig met de onderdelen voor onze aluminium frames. Daarbij pakken we allemaal een onderdeel van het geheel, waarbij ik de frames en de onderdelen oppak. Naast het programmeren wil ik zo veelzijdig mogelijk bezig zijn. 

Inmiddels werk ik hier een half jaar. Ik ben hier binnengekomen via Tjomme, hij is een oud-collega van mij. Ik werkte toen als CNC-draaier en hij nodigde mij al drieënhalf jaar geleden een keer uit om bij Deltavorm te komen kijken. Het bedrijf was destijds veel kleiner en ik wist niets van CAD-CAM. Ik voelde er ook niets bij, het lag mij toen niet. 

Wel de interesse, niet de mogelijkheid

Bij onze gezamenlijke vorige werkgever heb ik eerst leren draaien, daarna heb ik bij een ander bedrijf leren frezen. Daar werkten twee programmeurs met CAD-CAM. Ik zag ze daarmee werken en af en toe sprongen ze bij. Dat leek mij leuker dan de hele dag in het lawaai en in de olie te staan. CAD-CAM had dus mijn interesse, maar ik had daar de mogelijkheid niet om het te leren. 

Tot ik afgelopen zomer Tjomme weer sprak: Deltavorm ging uitbreiden en ze hadden mensen nodig. Toen is het bij mij gaan dagen. Ik woonde bovendien in de Botlek en ik wilde ook weer terug naar Zeeland. Dat zou dus mooi passen. Na opnieuw een dag te hebben meegelopen, zag ik dat het bedrijf verbouwd was en dat het groter was geworden. Er hing een goede, leuke sfeer. Ik was niet opgeleid tot het werken met CAD-CAM, maar heb wel relevante praktijkervaring in de fijnmechanische verspaning. Hier kreeg ik de kans om CAD-CAM om de werkvloer te leren.

Opgeleid door collega’s

Bij ons eiland (van bureaus) leidt iedereen elkaar op. Iedereen probeert je zo goed en duidelijk mogelijk op weg te helpen. Ik pik snel dingen op, waardoor ik er nu al veel van weet. Ik heb absoluut geen spijt van mijn overstap. Bovendien is Deltavorm een financieel gezond bedrijf en dat merk je aan de sfeer. Dat was bij mijn vorige werkgever wel eens anders.

Wat ik leuk aan het werk vind? Dan zou ik de diversiteit zeggen, maar dat is niet helemaal waar, want ik doe veel hetzelfde werk. Toch krijg ik ruimte voor eigen ideeën en hijgen ze niet in m’n nek. Maar je moet wel laten zien dat je bereid bent om te werken. Het is lekker dat je als programmeur en frezer zelfstandig kunt werken, dat je niet afhankelijk bent. Die vrijheid en ruimte passen goed bij mij.

Er komen leuke ontwikkelingen aan

Ik kan nu dan ook nog geen zaken opnoemen die ik minder leuk vind, maar misschien moet ook dat nog groeien, haha. Hoewel, bij de vorige bedrijven waar ik werkte heb ik dat wel gehad, maar hier nog niet. Vroeger vond ik verspanen ook leuk, toen maakte ik diversere producten van verschillende materialen. Maar de omstandigheden waarin ik dat werk deed, waren minder. Toen ik hier kwam werken moest ik wel even wennen, want ik ben geen computerman. De eerste weken moest ik veel informatie opnemen, daar ben ik nu wel aan gewend. En zittend werk? Dat is wel lekker. Vaak loop ik wel even naar beneden om te kijken terwijl m’n computer aan het denken is.

Er komen leuke ontwikkelingen aan. Zo komt er binnenkort een vijfde freesmachine bij. Ik zie het wel zitten. Het leuke bij Deltavorm is dat ze dingen durven te proberen, dat maakt het werk heel leuk. 

Werken bij Deltavorm

Lijkt het je leuk om bij Deltavorm te komen werken?

Bekijk dan onze vacatures

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

 

Aluminum Manufacturing

© Deltavorm - De Lelie 20, 4322 NP Scharendijke, The Netherlands | Tel +31 111 420 795