Skip to main content

Cindy

“Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik dit werk zou doen, dan had ik je niet geloofd”

Bij Deltavorm hebben we een leuk team en door mijn verschillende werkzaamheden zie ik alles binnen het bedrijf. Als ik heel soms even niets te doen heb, dan ga even in de gipskamer of bij de aluminium ramen kijken. Of helpen. Ik heb er bijna spijt van dat ik dit werk niet eerder heb ontdekt.

Ik ben in de horeca opgegroeid. Mijn ouders hadden een restaurant & cafetaria. Na 30 jaar horeca had ik het wel gezien, altijd de weekenden en vakanties werken…. Toen heb ik het over een andere boeg gegooid en in een supermarkt gaan werken. Maar ook daar ontkom je er niet aan om in de weekenden en vakanties altijd te werken. Uiteindelijk heb ik dat vijf jaar gedaan, maar ik was er klaar mee. Daarop stapte ik binnen bij het UWV, want ik wist niet wat ik wilde gaan doen. Ik dacht aan omscholing. In mijn CV schreef ik dat ik een leuke baan zocht en dat alles kon en niets te gek was.

Al na anderhalf uur belde een detacheringsbedrijf met de vraag of metaal niets voor mij was. Ik wist het niet, vroeg mij af of dat geen zwaar werk was. Ik heb de opleiding in Vlissingen bekeken en liep in de machinehal rond. De opleiding zou acht weken duren en ik had er wel oren naar. Lassen leek mij ook altijd al leuk om te doen. Uit de test die ik vooraf moest doen bleek dat ik een heel goed ruimtelijk inzicht had.

Het detacheringsbedrijf vertelde mij kort daarna dat Deltavorm een vacature had. Ik had een leuk gesprek met Nils en mocht beginnen met ontwerpen, dat ging goed. De laatste tijd heb ik veel ramen geprogrammeerd, dat was wel spannend. Nu ben ik begonnen met het frezen van vormen. Daarvoor heb ik ook een opleiding gevolgd. Dat frezen is wel even een uitdaging, maar dat gaat mij ook lukken. Ik mag het proberen en ik heb daarbij ook veel hulp van de goede handleidingen. Het eerste raam heb ik al verprutst. Maar dat mag hier ook, als je er maar van leert.

Werken bij Deltavorm brengt mij rust, de horeca bracht altijd stress met zich mee. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, zoals de communicatie. Maar dat schijnt bij ieder bedrijf zo te zijn. Ik denk dat ze hier heel goed zijn voor het personeel. Daarbij is het ook heel leuk dat Deltavorm een familiebedrijf is. Bovendien vind ik dat je alles kunt leren en ik vind het werk bovendien interessant en leuk. Ik ben ook wel handig met computers. En ik ben opgegroeid met ‘kan niet bestaat niet, alles valt te leren’. Maar als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik dit werk zou doen, dan had ik je niet geloofd. Ik wil allround zijn, al het werk dat we hier doen is leuk. En stilzitten? Dat kan ik thuis beter dan hier.

{snippet werken-bij}

Because all employees of Deltavorm live near the company, this page is written in the Dutch language.

Plaster production